Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/unplukkedyoga.nl/public_html/wp-content/themes/enfold/config-templatebuilder/avia-shortcodes/slideshow_layerslider/slideshow_layerslider.php on line 28
TienerYoga - unPlukked Yoga

Broga: Yoga voor Bro’s / Mannen

De meeste Yogalessen worden het drukst bezocht door dames. Laten we daarom meteen alle mythes en misvattingen over mannenyoga uit de weg nemen. Hieronder 5 redenen voor mannen om yoga te doen. 

 1. Het is een goede work-out. Kom een proefles Broga volgen en ervaar hoe effectief en intensief een yoga workout kan zijn. Broga maakt het lichaam los, bouwt spierkracht op en brengt het hoofd tot rust. Bij unPlukked Yoga hebben we een les speciaal voor mannen. Voor mannen die (nog) liever niet tussen de vrouwen zitten. De les wordt ingericht op houdingen die toegankelijk zijn voor mannen. Ook komen er houdingen aan bod die mannen harder nodig hebben dan vrouwen. Kortom voor echte mannen dus!
 2. Het maakt je flexibeler. De grootste misvatting die bij mannen over yoga bestaat (overigens delen veel vrouwen dezelfde mening ) is dat het nodig is om flexibel en lenig te zijn. Het tegenovergestelde is waar, het beoefenen van yoga is juist een middel om flexibeler te worden!
 3. Yoga is een mannending! Een andere misvatting over yoga is dat het een ‘vrouwending’ is. Feit is dat yoga ontwikkeld is door mannen voor mannen. Pas vele jaren later zijn vrouwen yoga gaan beoefenen. Het wordt tijd dat de mannen hun plek innemen en wel bij unPlukked Yoga. Zonder wierook en trendy yoga-outfits. Wel intens, inspannend, ontspannend, mannen-onder-elkaar.
 4. Het voorkomt blessures. De kans is groot dat je nog een andere sport doet. Bijvoorbeeld een teamsport zoals voetbal. Of misschien wel wielrennen, hardlopen of fitnessen.Hoe dan ook, Yoga helpt je bij het beoefenen van andere sporten. Doordat je lichaam flexibeler en sterker wordt door Yoga, heb je dus ook minder kans op blessures tijdens het sporten.Je bent met Yoga wat bewuster met je lichaam bezig. Je let op je postuur en je verkent de grenzen van wat je lichaam kan.

  Hierdoor krijg je meer controle over je lichaam en weet je beter wat het wel en niet kan. Dit betekent dat je je minder snel zult blesseren.

 5.  Je mentale veerkracht groeit. Als man wordt er door alles en iedereen om je heen veel van je gevraagd. Soms wel iets te veel. Maar als je hier slecht mee om kunt gaan, kan het voor veel frustraties zorgen. Soms kan het zelfs leiden tot depressiviteit.Yoga leert je om meer en bewuster met jezelf bezig ze zijn. Door dat Yoga houdingen en technieken je ook meer ontspanning en rust geven, leer je ook om je gedachten te kalmeren. De rommel in je hoofd opruimen eigenlijk.Je bent beter in staat om met druk en veranderingen in je omgeving om te gaan. Je staat simpelweg wat sterker in je schoenen.

Wanneer: Elke donderdag

Tijd: 19.00-20.00 uur

Tarieven:

 • Proefles €7,50-
 • Introductiepakket van 3 lessen €25,-
 • Losse les € 15,-
 • 10-rittenkaart €135,-
 • 5x per maand / jaar abonnement €39,95,-
 • 5x per maand / maand abonnement €44,95

Aanmelden voor proefles of meerdere lessen?

Mail willeke@uplukkedyoga.nl of meld je direct aan via ons online reserveringssysteem momoyoga